Mališani iz vrtića Tamaris posjetili Sokolarski centar u Dubravi

Djeca dječjeg vrtića Tamaris i PO Čista Velika posjetili su danas Sokolarski centar u Dubravi kod Šibenika u pratnji svojih odgojiteljica. U sokolarskom centru imali su prilike naučiti puno zanimljivih stari o sovi ušari i sokolovima.

Neka djeca imala su priliku doživjeti susret izbliza tako što su hranili životinje, nosili ih na ruci, te se gledali ‘oči u oči’ sa sovom, odnosno sokolom.

Voditelj Sokolarskog centra, g. Emilio Menđušić, predstavio je mališanima i odgojiteljicama ovu ovlaštenu ustanovu od strane Ministarstva kulture za skrb ozljeđenih, bolesnih zaštićenih vrsta ptica, što znači da kada bilo tko u Hrvatskoj pronađe ozljeđenu pticu može je poslati u ovaj centar gdje je nastoje izliječiti, a potom vratiti natrag u prirodu.

Kao ekološki usmjeren vrtić ovaj izlet je imao zadaću poticanja osjetljivosti djece na očuvanje prirode i zaštitu njenih stanovnika – u ovom slučaju ptica grabežljivica

IZVOR/FOTO: infovodice.com

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.