Ministar Čorić u Vodice u srijedu ‘donosi’ 13 milijuna kuna za sanaciju ‘Leća’

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada ‘Leć’ potpisat će u srijedu u Vodicama gradonačelnica Vodica Nelka Tomić i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. Ministarstvo je, kako je pisao Šibenski portal u prosincu odobrilo skoro 13 od potrebnih 16 milijuna kuna odnosno 85 posto potrebnog novca. Ostatak od 10 posto sufinancirat će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Grad Vodice koji treba osigurati svega pet posto, odnosno manje od milijun kuna.

Sanacijom vodičkog odlagališta neopasnog otpada spriječit će se daljnji negativni utjecaji na okoliš i ljudsko zdravlje, smanjiti emisija stakleničkih plinova i očuvati prirodni okoliš što donosi društvenu i gospodarsku korist te ispunjenje međunarodnih obveza definiranih Ugovorom o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, održivom razvitku, učinkovitoj zaštiti i korištenju prirodnih resursa te unaprjeđenju prirodnog i životnog okoliša.

Nakon potpisivanja ugovora počet će realizacija tog važnog projekta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.