Mladi šibenski doktor Danijel Pilipac vodičkim umirovljenicima pričao kako očuvati zdravlje kostijuFoto: Infovodice

Za članove Udruge umirovljenika Grada Vodica doslovno vrijedi ona da su u ‘penziji’, a nikako u ‘mirovini’. Gotovo da nema dana kad nisu u nekakvoj akciji. Osim uobičajenih aktivnosti i kartaških druženja u ‘Čidentovoj’ kući, umirovljenici putuju, plešu, rekreiraju se, a često organiziraju i zanimljiva predavanja.

Jedno takvo održano je u srijedu u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice kada je gostovao specijalist ortopedije i traumatologije Danijel Pilipac. Uvod u sinoćnje predavanje zbio se nakon nedavnih zdravstvenih problema sa koljenima sumještanke Vlaste Juričev.

Pomoć je potražila u šibenskoj bolnici, točnije na Odjelu ortopedije i traumatologije. Vrlo brzo je uspješno operirana i sada se sprema na odlazak na rehabilitaciju u jedne naše toplice. Susretljivost i stručnost bolničkog osoblja ortopedskog odjela ostat će joj u lijepom sjećanju i kada svi problemi sa bolnim koljenima budu iza nje.

Sa jednim od njih, liječnikom Danijelom Pilipcem, specijalistom ortopedije i traumatologije koji ju je i operirao, zbližila se toliko da je bila ‘slobodna’ pozvati ga da održi predavanje u Vodicama.

Na predavanje su došli još neki njegovi bivši i sadašnji pacijenti, ali i drugi željni informacija o rješavanju vlastitih zdravstvenih problema. Nakon prezentacije o najčešćim bolestima koje su povezane uz ovu granu medicine, doktor Pilipac strpljivo je odgovarao na pitanja svakog u publici pojedinačno. Tridesetak pristiglih na ovo predavanje dobilo je konkretan savjet i uputu kako se što bolje nositi sa svojim tegobama. Susret sa njime bio je odlična prilika da bez uputnica i čekanja iz prve ruke dobiju kvalitetan odgovor od vrsnog ortopeda.

Ostatak članka pročitajte na Infovodice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.