Mladi zadrugari OŠ Vodice osvojili diplomu za kvalitetu ulja na V. Danima mladog maslinovog ulja

Osnovna škola Vodice od 2003. godine njeguje učeničko zadrugarstvo kroz UZ AMFORA čija je voditeljica Nera Čače, a vanjski suradnik Vinko Trcera i Ante Bulat. Ove godine sa svojim uljem sudjelovali su na manifestaciji V. Dani mladog maslinovog ulja koji su se održali prošle subote u hotelu Olympia. Za svoje ulje dobili su vrijedno priznanje – Diplomu za kvalitetu ulja.

– Svake godine mladi zadrugari saznaju nešto novo o maslinama i ulju od našeg dragog meštra, barba Vinka, koji nam ustrajnim radom i velikim iskustvom jednog cijenjenog maslinara pomaže u održavanju školskog maslinika pa je ideju da konkuriramo među 220 maslinovih ulja iz cijele Hrvatske potaknuo upravo on. – kazali su iz Učeničke zadruge Amfora

– I nije pogriješio, osvojili su diplomu za kvalitetu ulja na koju smo jako ponosni, tim više što smo bili debitanti a i najmlađi sudionici. – zaključili su mladi zadrugari i naglasili da za suludu ideju sječe maslina iz maslinika OŠ Vodice ne žele više čuti.

izvor:infovodice

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.