Na vodičkom području zaposleno devet osoba u sklopu programa ‘Uredimo naše Vodice’

Grad Vodice u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Šibenik, sudjeluje u mjerama aktivne politike zapošljavanja koje provodi Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava kroz program ‘Od mjere do karijere’.

Riječ je o programu ‘Uredimo naše Vodice’ u sklopu mjere javnih radova čiji je program temeljen na društveno korisnom radu kojeg inicira lokalna zajednica, pišu infovodice.

Cilj mjere je uključiti nezaposlene osobe u program aktivacije na poslovima društveno korisnog rada. Na poslovima javnih radova je zaposleno 9 korisnika zajamčene minimalne naknade na nepuno radno vrijeme. Program se provodi na cijelom području Grada Vodica i obuhvaća poslove uređenja i čišćenja javnih površina koje nisu u sustavu redovnog održavanja, odnosno čišćenje i održavanje sportskih igrališta, dvorišta osnovnih škola, vrtića, ustanova, obalnog pojasa, poljskih putova, kao i čišćenje i održavanje zapuštenih prostorija u vlasništvu Grada Vodica.

Za provođenje ovog programa Grad je osigurao sredstva za rad i opremu za zaposlene u iznosu od 37.500 kn, a HZZ financira 50% troška minimalne bruto plaće u iznosu od 3.839,47 kn. Radovi u trajanju od 4 mjeseca s mogućnošću produžetka za 2 mjeseca započeli su polovicom mjeseca srpnja i traju do polovice mjeseca studenog.

Foto: Infovodice

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.