Najbolja maslinova ulja na osmoj manifestaciji Dani mladog maslinovog ulja

Pozdravnim govorima Damira Buntića, tajnika Udruge dalmatinskih uljara, Drage Laće predsjednika Udruge dalmatinskih uljara, Luke Lipića, savjetnika za društvene djelatnosti u ime gradonačelnice Vodica Nelke Tomić i pročelnice Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Višnje Marasović u ime župana Šibensko kninskog Gorana Pauka u subotu su u hotelu Olympia počeli Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji.

 
 Ova manifestacija održava se po osmi puta u vodičkom hotelu Olympia, a po sadržaju koje nudi od prezentacija, radionica, svečane večere, unikatnih ručnih medalja do vrhunskog smještaja u hotelu jedna je od najrenomiranijih u regiji. Organizaciju ove manifestacije od početka pomaže grad Vodice i Šibensko kninska županija, piše portal Infovodice.

– Maslinarstvo je glavna odrednica poljoprivrede naše županije i zato kao Županija uvijek smo pomagali i pomagat ćemo u vašem radu, bilo putem edukacija ili putem novčanih sredstava, a naša Županijska razvojna agencija će vam biti na pomoći – naglasila je Višnja Marasović.


Manifestaciju organizira Udruga dalmatinskih uljara u suradnji s Udrugom senzornih analitičara Olea i Zavodom za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije

Kako doznajemo od Damira Buntića ove godine pristiglo je 259 uzorka

– Ulje su ove godine puno lošije kvalitete nego prošle godine. Kemijski sastav je tri puta lošiji što pokazuje određene defekte u ulju, zbog štetnika ili vremenskih neprilika koje su se desile, a 30posto ulja koje su došle na manifestaciju su u klasi djevičanskih ulja. To nije do maslinara, priroda je učinila svoje – reka je Damir Buntić tajnik Udruge dalmatinskih uljara

Nakon razgledavanja štandova za sudionike manifestacije organizirane su radionice i predavanja na temu maslinarstva i uljarstva.

(Foto: Infovodice)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.