Neće grom u Rimljane: U subotu Bakanalije na Mrdakovici

Pučko otvoreno učilište Vodice i turistička zajednica grada Vodica organiziraju ove subote Bakanalije na rimskoj cisterni u Velikoj Mrdakovici.

Povijesna priča o Starom Rimu počet će podno hrvatske Mikene u 18 sati obilaskom lokaliteta uz stručno vodstvo kustosa antičke zbirke Muzeja grada Šibenika. Zainteresirani će doznati tko su bili ljudi koji su u davna vremena obitavali na ovim prostorima.

Na prostoru rimske cisterne održavat će se sajam proizvoda od namirnica dragocjenih i u antičko doba, a duh antike moći će se osjetiti kroz obilje hrane i vina pripravljenih po starorimskoj recepturi i uz plesno-glazbeni spektakl.

U okviru Bakanalija na Velikoj Mrdakovici bit će izvedena i predstava antičkog teatra Točka na I ‘Neće grom u Rimljane’.

Organiziran je besplatan prijevoz od 17.30 sati sa autobusnog kolodvora u Vodicama autobusom koji će kružiti sve do kraja programa.

bakanalije1

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.