‘Njuške’ gostuju u Kulturnom centru Vodice

Nakon nedavnog gostovanja u šibenskom kazalištu, predstava Teatra Exit, Njuške, gostovat će i u Vodicama. Predstava će se izvesti u Kulturnoom centru Vodice 6. veljače s početkom u 20 sati , a cijena ulaznice je 40 kuna. Učenici i umirovljenici, uz predočenje članske iskaznice, 20 kuna.

Predstava je nastala prema tekstu ‘The Dog Logs’ CJ Johnsona (Ines Matić i Janko Rakoš prijevod i adaptacija). U predstavi igraju: Enes Vejzović, Filip Križan, Janko Rakoš.

Jeste li se ikada zapitali o čemu vaš pas razmišlja? I jeste li ikada svoj život usporedili s psećim? Pseći životi su jednako bogati i složeni kao i naši. Kao i mi, i oni komuniciraju o ljubavi, seksu, prijateljstvu, osveti, nasilju… U predstavi se pojavljuje petnaest psećih likova koji kroz monologe publici prenose svoje životne priče. Među različitim prikazanim pasminama nalaze se i sljedeći likovi: rotvajler s problemima u susjedstvu; stari mješanac koji otkriva ljubav u kasnijoj životnoj dobi; afganistanski hrt od kojeg se previše očekuje, iznimno uglađen i pomodan, koji je vrlo ponosan na svoje sposobnosti; policijski pas koji se bori protiv kriminala; hrvatski gonič kojem su glavne okupacije problemi stočarskog života i kako održati stado na broju; ostarjeli, slijepi pas koji se morao suočiti sa smrću svog gazde te carinski bigl sa stavom.

U konačnici, svi likovi odražavaju glavne preokupacije ljudskog bića. Njuške su jedinstvena mješavina humora, tragedije, oštrine, nježnosti i romantike.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.