Obnovom bračnih zavjeta u župi Vodice proslavljen Svjetski dan braka

Infovodice

Obnovom bračnih zavjeta i euharistijskim slavljem, na Valentinovo je u župi Vodice proslavljen Svjetski dan braka.

U tjednu braka kršćanska zajednica župe Vodice, euharistijskim slavljem i obnovom bračnih zavjeta supružnika, proslavlja je svjetski dan braka.

– Svetog Valentina obično vežemo uz zaljubljene. Kažemo da je njihov zaštitnik. Mi smo, zato ove godine, na njegov spomendan (14. 02.) posvjedočili da zaljubljenost i te kako ima veze s brakom. Nas tridesetak bračnih parova sudjelovalo je na misnom slavlju gdje smo ponovo svojim bračnim drugovima izrekli obećanje ljubavi, vjernosti i poštovanja. Obećanje je to koje nadilazi i ono što bajke nude zaljubljenima kao vrhunac sreće. One, naime nude „živjeti sretno do kraja života”. Ovo obećanje nudi „živjeti sretno u vječnosti”. Ono ne ovisi o tzv. sretnom životu ili o bilo kakvim izvanjskim blagostanjima. Ono daje doživotnu garanciju i to „u dobru i u zlu”. Upravo je zato kadro postati stijena na kojem se može graditi društvo. Ali ono je još više. Ono je putokaz i ulaznica za nebo. Veliko je to obećanje i znamo da ga ne bismo bili u stanju ni izreći, a kamo li izvršavati bez Očeve i Kristove ljubavi, bez Duha Svetoga. Zato ga i obnavljamo usred euharistijskog slavlja, izjavili su župljani za Infovodice.

 

Nakon sv. Mise  družnje je nastavljeno u pastoralnom centru uz nareske i kolače.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.