ODBIJENE ŽALBE: Uskoro početak radova na izgradnji pročistača otpadnih voda u Vodicama

Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave odbacila je žalbe VaTech Wabag GmbH iz Beča i zajednice ponuditelja: SGP Pomgrad d.d. iz Murske Sobotei GH Holdinga iz Ljubljane na postupak Javne nabave kojeg je proveo Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik početkom prošle godine za izgradnju postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Vodice-Srima – Tribunj.

Na raspisani natječaj dostavljeno je dvanaest ponuda od kojih su samo četiri bile valjane, a radovi su povjereni tvrtki WTE Wassertechnnik GmbH iz Essena.
Budući da žalitelji nisu uspjeli dokazati ispravnost svojih žalbi, one su odbijene, a protiv takve odluke Državne komisije može se pokrenuti još jedino upravni spor na nadležnom upravnom sudu.
Ovime su uklonjene zapreke  za potpisivanje ugovora, pa uskoro možemo očekivati početak izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

– Konačno su stvoreni svi uvjeti da šibenski Vodovod i odvodnja kao nositelj projekta potpiše ugovor s izvođačem radova i da se s njima započne.

Na prvi natječaj  bila je uložena žalba, a na rješenje se čekalo pet mjeseci, nakon čega je raspisan novi natječaj.  Od 1. ožujka čeka se odgovor Državne komisije na žalbu, u kojoj je čitav projekt bio gotovo sedam mjeseci.  Da nije bilo tih žalbi radovi su već mogli biti u punom jeku.

Turistička sezona neće usporiti njihovo izvođenje, budući da se vode na području van turističkih punktova gdje je dozvoljena gradnja svih dvanaest mjeseci u godini – rekla je vodička gradonačelnica Branka Juričev Martinčev.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.