Održan prvi Dan baštine otoka Prvića

U subotu, 5. srpnja održan je prvi Dan baštine otoka Prvića. u organizaciji udruge Baština Prvić. Udruga postoji od 2009. godine, nastala je na inicijativu Ante Ukića, a okuplja Šepurinjane i Lučane koji žele nešto napraviti za baštinu otoka u cjelini. Predsjednica udruge Slavica Vlahov objašnjava kako je osnovna ideja čitave udruge da se zaštiti i prezentira baština otoka Prvića i tako se rodila ideja za Dan baštine otoka Prvića. Plan je u sklopu manifestacije svake godine predstaviti jedan objekt ili neki dio kulturno-povijesnog naslijeđa otoka, a ove je godine povod bio 210. obljetnica izgradnje zvonika u Prvić Šepurini.

kampanel-sepurina1

Za tu je prigodu okićen kampanel, a popodne se okupilo dvadesetak djece koji su crtali na temu kampanela. Njihovi su crteži priloženi izložbi slika i fotografija u prostoru Mjesnog odbora, a ugodna večer završila je a capella pjesmom podno zvonika.

PIŠE: Daria Validžić

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.