Ovog ljeta bogatija ponuda u Memorijalnom centru Faust Vrančić

Memorijalni centar Faust Vrančić na otoku Prviću osobito je atraktivan u ljetnim mjesecima kad na otok pristižu brojni turisti.
I dok je lani Centar nudio samo živopisan uvid u život i djelo svestranog Vrančića, od ove se godine gostima nude razlozi više da ostanu duže i da se zadrže u njegovom društvu. Na terasi Memorijalnog centra s pogledom na uvalu i velike Faustove izume, gosti će naći osvježenje i okrjepu u novootvorenom ugostiteljskom objektu na katu građevine dok se u prizemlju planira otvorenje suvenirnice i prodavaonice proizvoda s znakom Hrvatski otočni proizvod.
Naime, Memorijalni centar je dao u zakup svoj poslovni prostor u prizemlju zgrade Poljoprivredno-turističkoj zadruzi Faust Vrančić na pet godina. U tom će se razdoblju ovdje izlagati izvorni otočni proizvodi; od sušenih smokava i vakumirane hobotnice, do raznih likera i ulja, tradicionalne kape te ostalih suvenira koje izrađuju vrijedni otočani, a koje će gosti rado ponijeti svojim kućama da ih podsjete na mirise, okuse i boje Dalmacije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.