OZBILJNE PRIPREME ZA NOVU VODIČKU SEZONU: Nove manifestacije, festival, biciklističke staze…

Održana je Skupština Turističke zajednice grada Vodica na kojoj su prihvaćeni Izmjena proračuna za 2015. godinu, Plan i program rada s financijskim planom za 2016. godinu te Strategija turističkog razvoja do 2025. godine.

Planom rada za 2016. godinu predviđa se povećanje broja dolazaka i noćenja gostiju, pa je s tim u skladu donesena i odluka da se uz već tradicionalne i dobro prihvaćene turističke manifestacije uvedu i neke nove koje su u skladu sa donesenom razvojnom strategijom. Tako će već u predsezoni biti održano novo događanje Pokreni se, u srpnju ulični festival, zatim festival fritula i kroštula te čak dvije treckking utrke u lipnju i rujnu. U suradnji s gradskim kulturnim udrugama, Vodičkom glazbom koja slavi 90 godina  postojanja, pjevačkim zborom Lira te Vodiškim perlicama, upriličit će se nova kulturna zbivanja, prikazi starih vodičkih narodnih običaja i prigodni koncerti.

Prije ljeta predviđa se i veliko ulaganje  od pola milijuna kuna u unapređenje pješačkih i biciklističkih staza kojih u vodičkim poljima ima dovoljan broj i koje variraju po svojoj težini, od zahtjevnih za sportaše do rekreativnih koje su pogodne za obitelji s djecom, a sve su vrlo atraktivne jer povezuju vidikovce, arheološke lokalitete i pitoreskna vodička polja omeđena suhozidima.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.