Paušal za vodičke iznajmljivače ostaje isti, a za Prvićane pada

Iznajmljivači na području Grada Vodica mogu mirniji u novu turističku sezonu jer, ukoliko Gradsko vijeće, sazvano za 28. siječnja, prihvati predloženu Odluku o visini paušalnog poreza za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu nekima od njih će taj namet i pojeftiniti. Naime, visina paušalnog poreza po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu za naselja Vodice i Srima, te naselja Gaćeleze, Grabovci, Čista Mala i Čista Velika ostala je ista, dok je za otok Prvić smanjena.

Predloženo je da visina paušalnog poreza po krevetu za naselja Vodice i Srima iznosi 300 kuna po krevetu, za otok Prvić 200 kuna, a za naselja Gaćeleze, Grabovci, Čista Mala i Čista Velika 150 kuna po krevetu.

Visina paušalnog poreza po smještajnoj jedinici u kampu i/ili kamp-odmorištu na području Grada Vodica bit će 350 kuna po smještajnoj jedinici u kampu, a visina paušalnog poreza po smještajnoj jedinici u objektu za robinzonski smještaj na području Grada Vodica trebala bi biti 150 kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.