PLANOVI ULAGANJA U PRVIĆ LUKU: Ograda na šetnici, sanacija pomorskog dobra

Održan je radni sastanak gradonačelnice Grada Vodica Branke Juričev Martinčev i pročelnika gradskih upravnih odjela s predsjednikom Mjesnog odbora Prvić Luka i direktorom Sloge puka Kristijanom Bumbakom na kojem se raspravljalo o daljnjim smjernicama razvoja i ulaganjima u Prvić Luku.
Govorilo se o problemima koje treba žurno riješiti te novim projektima i planovima koje treba realizirati kako bi život na otoku bio lakši i kvalitetniji. Gradonačelnica je naglasila spremnost Grada Vodica da kao i do sada, pomogne u provedbi ovih planova.
Grad Vodice je tijekom 2015. godine uložio u uređenje Bratske kuće, sanaciju spomenika, uređenje prostorija mjesnog odbora i obalnog zida. Također je izrađena projektna dokumentacija za izgradnju luke i sanaciju Bratske kuće, osigurana su sredstva za djelovanje Memorijalnog centra Faust Vrančić, redovito održavanje javnih površina i provođenje deratizacije. Za te je potrebe Grad Vodice u prošloj godini izdvojio gotovo 900.000,00 kuna. Osim toga, naručena je i izrada Urbanističkog plana cijelog otoka, financira se legalizacija šest mjesnih objekata te izrađuje projektna dokumentacija za kanalizacijsku mrežu.
Ubrzo se očekuje i raspisivanje natječaja za izgradnju ograde na šetnici u Prvić Luci nakon što je stigla suglasnost konzervatora. Dogovoreno je također da će hitne sanacijske radove na pomorskom dobru zajednički odraditi Grad Vodice i Sloga puka čim Mjesni odbor Prvić Luke donese odluku o prioritetima i objektima koje treba prve sanirati kako bi spremni dočekali novu turističku sezonu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.