‘POMOĆ U ZAJEDNICI’ U VODICAMA: Stari i nemoćni dobili potrebnu skrb, zaposlene četiri žene

arhiva/ilustracija

Grad Vodice je do sada preko programa javnih radova zaposlio dvadeset i jednu osobu. Sedamnaest osoba je pružalo pomoć starijim osobama, dok ih je četvero radilo na sređivanju arhivske građe u gradskoj upravi, prenosimo s InfoVodica.

Trenutno su, preko programa Pomoć u zajednici zaposlene četiri osobe koje kao gerontodomaćice pomažu starijima i bolesnima u pripremi hrane, brinu za higijenu prostora, održavaju odjeću i obavljaju za njih razne korisne poslove koje sami više nisu u stanju: odlaze na poštu, po lijekove, plaćaju račune…

Preko ovog su programa zaposlene žene srednje stručne spreme koje su najmanje mjesec dana prijavljene na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

Grad je osigurao zaštitnu odjeću i materijal za rad, dok su plaće i troškovi prijevoza financirani od strane HZZ-a preko europskih fondova.

Ova aktivna mjera zapošljavanja dugo nezaposlenih žena višestruko je pozitivna; kroz nju se smanjuju socijalne posljedice nezaposlenosti i afirmira društvena uključenost nezaposlenih žena, starijima i nemoćnima omogućena je skrb i njega u kući, društvo i pažnja koja im je potrebna, a Grad je svo ovo vrijeme uštedio gotovo 450 tisuća kuna.

izvor: InfoVodice

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.