Posvojite stablo i priključite se akciji pošumljavanja Lozovca

Najveći zajednički projekt ‘Posadi stablo’ pošumljavanja posljednjih deset godina održat će se 25. listopada u Lozovcu.

Ovom akcijom želi se ukazati na vrijednost šuma i svakog drva. Nacionalni park Krka, Hrvatske šume i Solaris provode akciju pošumljavanja tri hektara površine opožarenog područja na Lozovcu prilikom koje će posaditi pet tisuća sadnica primorskog bora i pinije.

U narednih nekoliko dana započet će priprema tla, dok će se sadnja izvršiti kasnije na jesen.

Osim pošumljavanja, projekt ‘Posadi stablo’ predviđa i personalizaciju stabala. Naime, zainteresirani će ‘posvojiti’ stablo na kojem će se potom postaviti pločica s njihovim imenom.

Vrtić Tamaris, koji je pristupio međunarodnom projektu ekovrtića sudjeluje u ovoj akciji. Svi zainteresirani roditelji trebaju se prijaviti kod odgojiteljice svog djeteta radi izrade pločice s imenom stabla koju će donijeti u 11.00 sati subotu 25. listopada na ulaz Lozovac NP Krka i sa svojim djetetom „posvojiti” stablo. Nakon „posvajanja” stabala roditelji i djeca moći će ostatak dana provesti u prekrasnoj prirodi NP Krka. Djeca do 7 godina ne plaćaju ulaz, a roditelji dobivaju narukvicu koja im omogućava ulaz po cijeni od 30,00 kn.

 

IZVOR/FOTO: infovodice.com

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.