Povijesni ulov u Vodicama: Kapetan Mure iz mora izvukao prasca od 11 kilograma!

Facebook

Uloviti tunu za Zorana Srdareva iz Vodica nije nikakva novost, ali kad iz mora kapetan Mure, kako ga od milja zovu, s rive izvuče prasca od 11 i pol kilograma, onda je to vijest s kojom se svakako valja pohvaliti.

– ‘Akcija’ s prascem je sasvim slučajno ispala. Jedan moj prijatelj je to jutro za doček kupio prasca da bi ga ispeka na ražnju za društvo. Auto mu je bio parkiran ispred mog broda i dok je vadio prasca iz gepeka da mi se pohvali što je kupio, on i prasac su izgubili ravnotežu na basaduri ispred broda i – pljus! Ode prasac na kupanje u more, priča nam kapetan Mure sa Stare godine koju će zasigurno pamtiti.

Ni sekunde nije razmišljao. Mure je izvukao štap s broda i dohvatio odojka s ‘jigom’, umjetnim mamcem s udicama za lov na tune ili gofe.

15823677_1504526746229037_4931719057934034261_n

2

– I evo ga, digli prasca. Prijatelj sretan ko prasac što smo ga spasili, odnio ga na imanje na pečenje, govori Srdarev koji se već 22 godine bavi lovom na tune i druge ribe.

Komentari su, kaže, većinom bili pozitivni, no sto ljudi – sto čudi, pa tako je i u tom slučaju bilo onih s negativnim prizvukom, no Zoran Srdarev vjeruje da će im baš taj prasac donijeti sreću u predstojećoj sezoni lova.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.