Odakle dolazimo i kamo idemo

Poznati fizičar Ivica Puljak gostovao u Vodicama i pričao o zanimljivim temamaFoto: Knjižnica Vodice

Popularni fizičar i profesor sa splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Ivica Puljak u ponedjeljak je u Gradskoj knjižnici Vodice održao dva predavanja, prvo za djecu kojoj je pričao o svemiru, a nakon toga i za odrasle.

– Rijetke su prilike kad uživo možete poslušati što o nekim od najvažnijih pitanja koja si možete postaviti, primjerice o tome što smo, odakle dolazimo i kamo idemo, misli i zna netko od vrhunskih znanstvenika. A profesor Ivica Puljak je sasvim sigurno baš to. I to ne samo zbog činjenice da je 2012. godine sudjelovao u timu koji je u laboratoriju švicarskog CERN-a otkrio Higssov bozon – poručuju iz vodičke knjižnice.

Djecu, koja su uživala u njegovom predavanju, upoznao je sa planetama, zvijezdama, crnim rupama i atomima, a starije sa spoznajama moderne znanosti o nastanku zemlje i života na njoj, ali isto tako i o poprilično pesimističnim predviđanjima što će se sa našom planetom desiti kroz nekoliko milijardi godina. Nakon višesatnog predavanja dr.sc. Ivica Puljak odgovarao je na pitanja prisutnih u multimedijalnoj dvorani vodičke knjižnice. Naravno da je među pitanjima bilo i onih o odnosu religije i znanosti, a posebno su se ticala nastanka svijeta i života poslije smrti. 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.