Predstavljen program vodičkog Savjeta mladih za 2016. godinu

Na posljednjoj sjednici vodičkog Gradskog vijeća predstavljen je program rada Savjeta mladih za 2016. godinu.

Postojanje ovakvog Savjeta usmjereno je k organiziranju edukativnih radionica i tribina o temama koje su važne za mlade, a osobito o onima koje ih najviše muče: zapošljavanje, obrazovanje, zdravstvena zaštita te društvenim i sportskim aktivnostima.

Svojim djelovanjem Savjet mladih želi osvijestiti mlade Vodičane da su i oni značajan dio društva, da moraju biti autonomni i odgovorni, kreativni i aktivni kako bi svojim znanjem, radom i mladenačkim poletom aktivnije sudjelovali u životu Grada.

Svojim prijedlozima Savjet mladih može utjecati na kreiranje politike lokalne samouprave prema mladima i pokrenuti razne programe kojima se jača njihova uključenost u društvo kroz međusobnu suradnju, ali i jačanje veza sa srodnim udruženjima unutar i izvan naše domovine. Od programa koje su predložili, Gradsko je vijeće usvojilo dva – Igre udruga i Oskar znanja.

Izvor: InfoVodice
f
oto: ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.