Prekipjelo s požarima: Neodgovorni vlasnici poljoprivrednih zemljišta u Vodicama će biti kažnjavani

Zbog učestalih požara koji su obilježili početak ove godine i već do sada opteretili, iznad svih očekivanja, lokalni i državni proračun, Grad Vodice će snažnije početi primjenjivati odredbe Odluke o agrotehničkim mjerama te uređivanju i održavanju poljoprivrednih rudina na području Grada Vodica.

Tom Odlukom je, između ostaloga, regulirano da su radi sprječavanja požara na poljoprivrednom zemljištu, vlasnici i ovlaštenici takvih zemljišta dužni održavati i uređivati poljoprivredne površine, međe, živice i poljske putove, uklanjati suhe biljne ostatke nakon provedenih agrotehničkih mjera u višegodišnjim nasadima najkasnije do 1. lipnja tekuće godine te sprječavati zatravljivanje i obrastanje zemljišta višegodišnjim korovima i raslinjem.

pozar grane

Kako bi se spriječilo nastajanje i širenje požara koji mogu uzrokovati velike štete na kultiviranim površinama, Komunalno redarstvo Grada Vodica krenut će u inspekcijski nadzor i početi intenzivnije primjenjivati tu odredbu prema onim vlasnicima koji su zapustili i ne održavaju urednima svoja poljoprivredna zemljišta.

Za tvrtke kazna može biti do 5.000 kuna, a za građane-vlasnike zemljišta do 2.500 kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.