Preko programa ‘Zaželi’ u Vodicama će se zaposliti 12 žena

Infovodice

Grad Vodice dobio je obavijest o financiranju projekta ‘Nove mogućnosti’ u sklopu programa ‘Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.’ i otvorenog trajnog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava ‘Zaželi – program zapošljavanja žena’.

Naime, Grad Vodice je još prošle godine u mjesecu rujnu prijavio projekt ‘Nove mogućnosti’, a ovih dana stigla je i odluka ministra rada i mirovinskog sustava o financiranju projekta, te se uskoro očekuje i potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu nešto većem od dva milijuna kuna.

Podsjetimo, radi se o programu zapošljavanja žena koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta, koji bi trebao trajati 30 mjeseci, je ojačati radni potencijal teže zapošljivih žena i žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Kroz projekt će se zaposliti voditelj i koordinator projekta te deset žena koje će pružati potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju što će doprinijeti jačanju ekonomske i socijalne komponente na području Grada Vodica.

Ženama uključenim u projektne aktivnosti omogućit će se dodatno obrazovanje i osposobljavanje kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada. Usluga potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju bit će besplatna, piše portal Infovodice.

Projekt će se provoditi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Šibenik, Centrom za socijalnu skrb Šibenik i Gradskim društvom Crvenog križa Vodice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.