Prilika za osobe starije dobi da upoznaju svoja prava

Ilustracija

Predavanje ‘Prava u sustavu socijalne skrbi’ održat će socijalna radnica Marina Elez Urlić danas u 17 sati u prostorijama Gradske knjižnice Vodice. Predavanje organizira Udruga ‘MI’ – Split u sklopu projekta ‘Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija’ u suradnji s Gradskom knjižnicom Vodice.

U pet županija bit će održano deset javnih predavanja za starije osobe na kojima će imati priliku dobiti pravni savjet od strane savjetnice za pitanja starijih osoba Udruge ‘MI’ – Split te poslušati predavanja stručnjaka iz područja prava, socijalne skrbi i zdravstva.

Također, u sklopu projekta bit će izrađena i objavljena online brošura o zaštiti prava starijih osoba, čiji će sadržaj biti temeljen na suradnji sa stručnjacima u skrbi za starije osobe, a sadržavati će također i kontakte relevantnih dionika na području provedbe projekta.

Cilj projekta je podizanje kvalitete života starijih osoba i njihova veća integriranost u lokalnu zajednicu. Projekt provodi  Udruga ‘MI’ – Split u partnerstvu s Udrugom socijalnih radnika Zadar i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt se provodi na području Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije.

Sva pitanja koja starije osobe imaju, a tiču se kršenja i zaštite njihovih prava, slobodni su uputiti na broj telefona 021/329-133 ili na e-mail adresu savjet@seniori.hr. Na sve nedoumice i pitanja odgovorit će naši suradnici u najkraćem roku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.