Pročistač otpadnih voda za Vodice, Tribunj i Srimu prijavljen na EU fondove

U Upravi Hrvatski voda predana je danas aplikacija za projekt Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Vodice – Tribunj – Srima’.

Na svečanosti je prisustvovao i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, koji je iskazao zadovoljstvo činjenicom da Republika Hrvatska spremno povlači dodijeljena EU sredstva, potvrdu čega upravo imamo u ovim prijavljenim projektima.

Vrijednost projekta iznosi 15 milijuna eura te će ga Europska unija sufinancirati sa 71,6 % posto, priopćili su iz Hrvatskih voda.

Glavni cilj ovog projekta je osigurati pročišćavanje otpadnih voda na području kojem živi desetak tisuća stanovnika, ali i boravi velik broj turista.

Aplikacijske pakete predali su predstavnici komunalnog poduzeća Vodovod i odvodnja Šibenik d.o.o. a glavne komponente ovog projekta su:

  • Izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda s naprednim biološkim sustavom pročišćavanja kapaciteta 20.000 ekvivalent stanovnika
  • Izgradnja 3 crpne stanice (dvije u Vodicama i jednu u Tribunju) za odvodnju otpadnih voda do uređaja za pročišćavanje
  • Izgradnja kanalizacijskog sustava u dužini od 14,5 km na području Vodica, 3,5 km na području Tribunja te zajedničkog podmorskog ispusta
  • Sanacija odnosno rekonstrukcija vodovoda ukupne duljine 4,3 km

Trenutna priključenost na sustav javne odvodnje na području aglomeracije Vodice – Tribunj – Srima iznosi nešto više od 40 posto, a očekuje se da će nakon provedbe prve faze (2017.) stopa priključenosti iznositi oko 54 % da bi nakon cjelovitog projekta iznosila gotovo 100 %.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.