Proslavljena Prva sv. Pričest u župi Našašća sv. Križa – Vodice

Kao i svake godine Prvopričesnici naše župe za svoj susret s Isusom u sakramentima svete ispovijedi i pričesti pripremaju se tokom cijele godine na svojim susretima u Pastoralnom centru i na nedjeljnim Misnim slavljima.

Ove godine rasla je posebna radost iz dana u dan kad smo postali svjesniji da smo svi Božja djeca koju Isus želi zagrliti i nositi na svom ramenu kada nam ponestane snage, radosti i oduševljenja.

U Godini posebnog Božanskog milosrđa koju je proglasio Papa Franjo za tu prigodu načinjen je Logotip na kojem Isus na svojem ramenu drži čovjeka, a taj čovjek simbolizira sve one vjernike koji žele da ih Isus nađe i ponese na svom ramenu.

vd

vd1

vd2

vd3

vd4

vd5

Taj logotip je poziv svima nama; malima i velikima da budemo milosrdni jedni prema drugima onako kako je Otac nebeski milosrdan prema nama. Takav Logotip nalazi se i u našoj župnoj crkvi kojeg je izradio naš dosjetljivi Jole-Josip Mateša. U tom logotipu prepoznali smo sebe i htjeli smo s posebnim veseljem ići s Isusom kroz svoje pripreme kada ćemo postati njegovi prijatelji, svjesni da smo s njim na pravom putu i u sigurnim rukama.

Kada se približila neposredna priprema za naše Prvopričesničko slavlje u tjednu pred blagdan Duhova, kada smo cijeli tjedan s našim roditeljima predmolili svetu krunicu, čitali misna čitanja, obnovili naša krsna obećanja, bili smo posebno radosni kada smo u župnoj crkvi vidjeli da je naš dobri Jole-Josip Mateša izrezao i uredio okvire u znaku logotipa a lijepo ih kreirao naš Grgo Skočić koji je nas svakog prvopričesnika stavio na Isusovo rame. S posebnim smo oduševljenjem molili i gledali sebe kako nas Isus voli, grli i čuva od svakog zla.

S nestrpljenjem smo čekali našu Prvu sv. ispovijed u kojoj smo doživjeli Isusovu milosrdnu ljubav i jedva čekali kušati Isusovu ljubav, nježnost, toplinu, radost kojom će nahraniti naša mala srca. U bijelo jutro nedjelje svete kada se sunce borilo sa oblacima kako bi nas razveselilo i obradovalo svojim zrakama, osjetili smo veliku radost ispred naše župne crkve dok smo se sakupljali. Kada smo svečano ulazili u našu crkvu obuzela nas je velika radost kada smo vidjeli lijepo okićenu crkvu i klupe, osjetili smo da je sve spremno za prvi susret s Isusom u sv. Pričesti.

Sve oči naših roditelje i rodbine bile su usmjerene prema nama a najviše se veselio Isus koji je sve to s ljubavlju promatrao i molio da ovo ne bude samo ovaj dan. Započelo je Misno slavlje na kojem smo svi mi Prvopričesnici s našim roditeljima sudjelovali u skladnom pjevanju, čitanju i recitiranju. Župnik don Franjo nam je naglasio da smo od Isusa ljubljeni i da smo od njega dobili zapovijed da se i mi međusobno volimo. To ćemo uspjeti ako Isus bude s nama. Ako se budemo hranili za stolom njegove Riječi i kruha.

Bogu dragom hvala za ovaj dan. Hvala našim roditeljima što su nas hrabrili i slali na župni vjeronauk. Hvala našem župniku i don Ivanu koji su nas ispovijedali. Hvala župniku što nam je podijelio Prvu sv. pričest. Hvala našim časnama: s. Lidiji koja nas je učila puno liturgijskih pjesama tijekom ove godine. Hvala s. Marija koja nam je približila Isusa koji nas puno voli, traži i koji nam je uvijek spreman dati ruku kada nam ponestane snage na našem započetom putu. Hvala našim učiteljicama: Katici, Dijani i Martini što su bile uz nas i hrabrile nas i imale puno razumijevanja prema nama. Neka milosrdni Isus prati sve nas i neka nas čuva u svojoj milosrdnoj ljubavi.

Vaši Prvopričesnici i s. Marija

izvor/foto:infovodice

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.