Pršut Kuće dalmatinskog pršuta Roca dobitnik srebrne medalje na sajmu pršuta u Tinjanu

Općina Tinjan u Istri svake godine u listopadu organizira tradicionalni Internacionalni sajam pršuta ISAP. Ovogodišnji se održao 17. i 18. listopada

Sajam okuplja preko 30 proizvođača pršuta iz različitih eurpskih zemanlja – Portugal, Španjolska, Italija, Slovenija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Francuska te naravno Hrvatska, a kroz dva dana koliko traje sajam, Tinjan posjeti preko 25.000 ljubitelja ove delicije.

Općina Tinjan (“Općina istarskog pršuta” proglašena 2006.g.) sajam organizira u suradnji s Udrugom proizvođača istarskog pršuta, Istarskom županijom i LAG-om Središnja Istra.

Ove godine na sajmu sudjelovala je i Kuća Dalmatinskog pršuta obitelji Roca sa svojim suhomesnatim proizvodima te je osvojila vrijednu srebrnu medalju u konačnim rezultatima ocjenjivanja pršuta.

prsut

Jeste li očekivali ovakav uspjeh upitali smo Antu Roca vlasnika kuće dalmatinskog pršuta?

– U svakom slučaju očekivali smo uspjeh jer znamo da imamo kvalitetan pršut, a srebrena medalja je potvrda našeg dugogodišnjeg rada.

Veća nagrada od medalje je ta da smo treći u svojoj kategoriji dimljenog pršuta s kožom, odnosno 0.5 boda smo udaljeni od šampiona internacionalnog sajma u Tinjanu.

Inače, ovo nam je drugo pojavljivanje na ovom sajmu, 2012. godine osvojili smo zlatnu medalju, a obje medalje krase naš dućan s proizvodima iz vlastite proizvodnje u koje je uloženo puno ljubavi, truda i zajedničkog rada obitelji Roca.

izvor:infovodice

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.