Prva froštulijada uskoro u Vodicama

Prva Froštulijadu  u organizaciji Lokalne akcijske grupe ‘More 249’ i pod pokroviteljstvom Grada Vodica i Turističke zajednice Grada Vodica održat će se 21. svibnja 2016. u Vodicama s početkom u 16:00 sati.

Cilj ovog festivala je obogaćivanje turističke ponude grada Vodica kroz promociju poljoprivrednih proizvoda, autentične glazbe i gastro ponude s naglaskom na fritule i kroštule kao tradicionalnog kolača u hrvatskom kućanstvu i ugostiteljstvu.

Osim ugostitelja i udruga koje će pripremati tradicionalne kolače, na festivalu će se na prodajnim štandovima predstaviti OPG-ovi, proizvođači tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda (medari, vinari, uljari, voćari), tradicionalni obrti te proizvodi domaće radinosti, tako da će posjetitelji imati priliku kušati fritule i kroštule , ali i kupiti domaće namirnice od lokalnih proizvođača. Na taj način se potiče domaća proizvodnja i pomažu lokalni proizvođači.

Predviđeno je natjecanje u pripremanju fritula, a o izboru najbolje fritule odlučivati će komisija od tri člana.  Najboljem će se uručiti plaketa „Najbolja fritula festivala“.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane ugostitelje, udruge i ostale da pokažu svoje umijeće pravljenja domaćih fritula i kroštula te prijave svoje sudjelovanje na 1. Froštulijadi u Vodicama.

Također pozivamo  zainteresirane male proizvođače (OPG, obrti, domaće radinosti, udruge i zadruge) da prijave svoje sudjelovanje. Želimo podržati male proizvođače,  pružiti im priliku da se predstave domaćim i inozemnim gostima te da prodaju svoje proizvode.

Prijavnica i program festivala nalaze se na web stranici http://lagmore249.hr/

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.