Proljetno vježbanje na otvorenom

Prvi ovogodišnji trening projekta Aktivna Hrvatska u Vodicama odradilo četrdesetak vježbača

Čak 40 vježbača u subotu je u Vodicama odradilo je prvi trening uz tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba pod vodstvom Ivana Antunovića, Lukrecije Dragić i Patrika Kramarića. Time je vodeći hrvatski sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska startao s proljetnim vježbanjem na otvorenom. Trening je održan u suradnji s gradom Vodice i Turističkom zajednicom grada, a projekt se održava pod potkroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora.

Ivan Antunović, Renata Sopek, Tomsilav Krstičević, Lukrecija Dragić, Petrik Kramarić

– Pozdravljam sve vježbače u Hrvatskoj u ime Hrvatskog olimpijskog odbora. Redovna tjelesna aktivnost je iznimno bitna za naš svakodnevni život. Izaberite bilo koji način treniranja koji vama najviše odgovara i budite dosljedni u provođenju svoje odluke – poručio je Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije i izaslanik HOO-a, a u pozdravima prisutnima mu se pridružio proslavljeni vaterpolist Perica Bukić.

Perica Bukić

Ambasadorica projekta Renata Sopek u uvodnom je dijelu programa razgovarala s doktoricom iz Hrvatske liječničke komore Suzi Vatavuk koja je sudionicima treninga dala preporuke kako živjeti što zdravije.

Renata Sopek

Treningu je prisustvovao i dekan Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, Tomislav Krstičević, koji je skrenuo pozornost na veliku važnost redovnog vježbanja.

– Drago mi je da je prvi trening nakon popuštanja mjera s građanima odrađen upravo u Vodicama. Kroz ovaj projekt želimo ukazati na sve dobrobiti redovne tjelesne aktivnosti. Pozivam sve da nam se pridruže u nekom od idućih gradova te da od našeg tima zatraže savjete i preporuke vezane uz vježbanje – poručio je.

Svi sudionici treninga dobili su majice generalnog partnera HEP-a, bočicu Mivela Mg vode te prostirku Merkur osiguranja, a Decathlon je pripremio posebno iznenađenje.

Podsjetimo, idući treninzi Aktivne Hrvatske održat će u Sisku 6. lipnja, Osijeku 27. lipnja, Dubrovniku 16. srpnja te u Falkensteiner resort Punta Skala i Hotelu&Spa Iadera u Petrčanima pored Zadra 24. srpnja. Mentalni trening će se pak održati u Zagrebu 5. rujna. TV emisiju Aktivna Hrvatska možete pratiti redovno na Sportskoj TV. Za treninge se možete prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.