Prvićani prikupili oko 650 potpisa protiv izgradnje marine u Šepurini

Branimir Vlahov i Miroslav Motušić, predsjednik i potpredsjednik Udruge Burni Prvić, koji se protive izgradnji marine u uvali Perolin gat u Prvić Šepurini danas su, u županijsku upravu u Šibeniku i gradonačelnici Vodica Nelki Tomić, predali potpise građana koji se protive betonizaciji tog otoka. Peticijom je prikupljeno više od 650 potpisa onih koji u uvali Perolin gat žele samo komunalnu lučicu.

– Ovom peticijom želimo pokrenuti izmjene Prostornog plana Šibensko-kninske županije na način da se izbaci marina sa 190 vezova na području Perolin gat u mjestu Prvić Šepurine i ucrta komunalna lučica s maksimalno 90 vezova, rekao nam je Branimir Vlahov.

protiv

Cilj im je da u konačnici Grad Vodice izmijeni svoj Prostorni plan u skladu s novim županijskim planom.

– Prikupili smo 424 pisana potpisa i jos 224 na internetu, a peticiji smo prilozili i 14 potpisa prevarenih mještana koji su opozvali svoj potpis ZA marinu jer im nije bio predočen crtež marine koja je u konačnici ušla u plan. Podržava nas dovoljan broj vijećnika u skupštini tako da će ta problematika biti uvrštena na prvu sljedeću Skupstinu Šibenso-kninske županije, kaže Vlahov.

Sljedećih dana, nezadovoljni Prvićani, planiraju održati sastanak s Nelkom Tomić, gradonačelnicom Vodica i Nediljkom Dujićem, predsjednikom županijske Skupštine.

20171116_132745

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.