Raspisan natječaj za nabavu uređaja za pročišćavanje otpadnih voda

Vododvod i odvodnja d.o.o. Šibenik raspisao je natječaj za izgradnju postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Vodice-Tribunj-Srima, uređaja vrijednog 47.5 milijuna kuna, koji će biti otvoren sve do podneva 13. svibnja.

Do danas je na mrežu gradske kanalizacije priključeno 29% vodičkih kućanstava, a ugradnjom novih 98 kilometara kanalizacijskih cijevi koje će biti realizirana u dvije faze, u planu je dovođenje kanalizacije do gotovo svake kuće na području Vodica, Srime, Tribunja i otoka Prvića.

U prvoj fazi koja bi trebala završiti do 2016. godine planirano je ugraditi 14,5 km kanalizacijske mreže, rekonstruirati 4 km vodovodnih instalacija, izgraditi čak tri crpne stanice te ugraditi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda za kojeg je šibenski Vodovod upravo raspisao javni natječaj i koji bi trebao zadovoljiti potrebe 20 000 stanovnika. Tako bi do kraja 2016. godine 53% kućanstava moglo biti spojeno na kanalizacijsku mrežu.

U drugoj fazi koja će trajati kroz dvije godine, od 2017. do 2019. godine, trebao bi biti dovršen i ostatak planirane mreže kako bi gotovo svako domaćinstvo u Vodicama, Srimi , Tribunju i na otoku Prviću bilo priključeno na kanalizaciju.

IZVOR: InfoVodice.com

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.