SDP: Podjela cvijeća za Dan žena u nedjelju u Vodicama

– I ove godine, na Međunarodni dan žena, podsjećamo na odgovornost koju kao socijaldemokratkinje baštinimo od žena, borkinja koje su desetljećima, stoljećima branile ekonomska, socijalna, politička i ljudska prava žena- poručuje Anita Jakšić, Povjerenica SDFŽ ŽO Šibensko-kninske županije

Međunarodni dan žena jest i prisjećanje na borbu koja je prethodila velikim društvenim promjenama.
To je dan napuštanja uvriježenih obrazaca koji nas još i danas guraju u kut gdje se od nas očekuje da šutke prihvatimo nametnutu nam ulogu manje vrijednih aktera političkih i ekonomskih procesa.

U vremenu ekonomske krize, svjedočimo osnaživanju političkih snaga koje odašilju poruke mržnje – pred nama je zato izazov građankama i građanima Republike Hrvatske ukazati na vrijednost socijaldemokratskih politika koje jedine jamče uređeno, pravedno, solidarno i razvijeno društvo u kojemu će se svaka pojedinka i pojedinac osjećati sigurno i slobodno ostvariti Ustavom zajamčena prava.

Stoga i ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana žena shvaćamo kao nastavak borbe za rodnu ravnopravnost i priliku još jednom ukazati kako zastupamo pluralističko, demokratsko, pravedno i solidarno društvo koje će svim građankama i građanima omogućiti dostojanstven, siguran i kvalitetan život.

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske želi svim građankama i građanima sretan Međunarodni dan žena! Rodna ravnopravnost za nas nije samo „žensko“ pitanje. To je političko pitanje. To je pitanje svih onih kojima je stalo do društvenog, socijalnog i političkog napretka. To je pitanje koje potiče na djelovanje, a mi se nikada nećemo umoriti u davanju ispravnog odgovora.

Obilježavajući Međunarodni dan žena, 8. ožujak, Forum žena SDP-a Šibensko-kninske županije, zajedno s muškim kolegama, kao i svake godine, dijelit će cvijeće sugrađankama čestitajući im Dan žena.

Podjela cvijeća biti će u nedjelju, 8. ožujka 2015. godine, u 10 sati, na tržnici u Vodicama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.