SDP: Zbog kadroviranja Memorijalni centar na Prviću postao je zaboravljeni projekt

Josip Zanze, predsjednik vodičkog SDP-a, priopćenjem se osvrnuo na rad Memorijalnog centra Faust Vrančić na Prviću. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

– U memorijalnom centru „Faust Vrančić“ na otoku Prviću, zbog nestručnog političkog kadroviranja gradonačelnice Vodica, gospođe Branke Juričev-Martinčev i nedostatka stručnog menadžmenta u samom vođenju navedenog Centra, nakon samo tri godine, ova  je ustanova postala zaboravljeni projekt, iako je trebala biti snažni poticaj razvoju samog otoka. Prije tri godine u Centar je uloženo 1,3 milijuna eura, a cilj projekta bio je dodatno brendiranje Vodica kao turističke destinacije, ali i kvalitetna valorizacija otoka Prvića.

josip_zanze_SDP

S obzirom na podatke o posjećenosti, strategija upravljanja Centrom je u potpunosti zanemarena, a stvaranje imidža destinacije uopće nije provedeno.

Političko kadroviranje te zanemarivanje struke pri odabiru stručnog kadra doveli su do toga da Centar, kao kulturno-turistički proizvod, dalje neće biti održiv, a trebao je biti temelj razvoja kulturnog turizma cijele destinacije.

Upozoravamo i pozivamo gradonačelnicu Vodica da je krajnji rok za uspješno pozicioniranje ove ustanove na kulturnom i turističkom tržištu, a molimo je da zatomi stranačke interese pri zapošljavanju kadrova na mjestu voditelja Centra i da se okrene struci, a sve kako bi Centar, nakon značajnih uloženih sredstava, napokon počeo pridonositi brendiranju otoka Prvića kao turističke destinacije.

Da posjetimo, cilj Memorijalnog centra „Faust Vrančić“  bio je naglašavati ekskluzivnost brenda Fausta Vrančića sa širim kontekstom, odnosno u podneblju u kojem je djelovao.

Međutim, nažalost do današnjeg dana niti jedan od ciljeva nije postignut – navodi Zanze.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.