Šepurinjani idu u prosvjed! Traže komunalnu lučicu umjesto marine i šalju prijavu DORH-u

Udruga građana ‘Burni Prvić’ u osnivanju poziva sugrađane na okupljanje pred zgradom vodičke gradske uprave, u utorak u 9.30 sati kako bi mirnim prosvjedom apelirali na gradske vijećnike da glasuju prema savjesti i zdravoj pameti, a ne prema stranačkoj stegi o planiranoj izgradnji marine sa 190 vezova u Prvić Šepurinama.

Naime, za utorak 31. listopada sazvana je sjednica Gradskog vijeća Vodica na kojoj bi prva točka dnevnog reda trebalo biti donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada Vodica za područje ‘Perolin gat’ u Prvić Šepurinama. Riječ je o planiranoj izgradnji marine sa 190 vezova te značajnom nasipavanju mora i izgradnja šest objekata na pomorskom dobru, čemu se od početka protivi dio mještana Prvić Šepurina.

perolin gat1

– Donošenjem ove odluke smatramo da se ne poštuje volja mještana Prvić Šepurina, a naročito mještana uvale Perolin koji su prikupili 125 potpisa, a to su praktički svi vlasnici posjeda sa istočne strane otoka, protiv izgradnje marine ovakvog kapaciteta. Također se ignorira stav Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture koje je izdalo negativno mišljenje o izgradnji marine, a smatramo i da je u proceduri donošenja plana počinjeno niz kršenja zakona, a moguće i kaznenih djela, sve zbog pogodovanja jednom kvazi investitoru, priopćili su iz Udruge ‘Burni Prvić’.

Na danas održanom sastanku članovi udruge donijeli su odluku kako će u Vodicama pred gradskim poglavarstvom održati mirni prosvjed kojim ćemo posjetiti gradske vijećnike da su ih izabrali građani da zastupaju interese građana, a ne da služe kvazi investitorima i građevinskoj mafiji te će svu raspoloživu dokumentaciju, zajedno sa tužbom, predati DORH-u.

plan

– Od vijećnika grada Vodica zahtijevamo da prvu točku dnevnog reda odbace, da se Plan Grada Vodica za područje ‘Perolin gat’ doradi u smjeru izgradnje komunalno turističke lučice sa maksimalno 80 vezova bez grubih zahvata na kopnu i u moru te da u konačnici odluku lučici donesu mještani Prvić Šepurina na referendumu ili zboru mještana.

burni prvic

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.