Sestra Agnezija Bilić, misionarka u Ruandi, gostovala u župi Vodice

Infovodice

U sklopu 29. susreta hrvatskih misionara i misionarki, koji se održava u Šibeniku i Šibenskoj biskupiji od 2. – 6. Srpnja 2017. na kojem sudjeluje pedesetak sudionika, između ostalog hrvatski misionari pristigli iz Tanzanije, Zambije, DR Konga, Perua, Bolivije, Ruande, Solomonskih otoka, Rusije, Čilea, Madagaskara i Ugande, u župi Vodice na nedjeljnim svetim misama 2. 07. gostovala je i svjedočila o misijama i svojoj misionarskoj službi u Africi u Ruandi sestra Agnezija Bilić, članica družbe sestara Službenica Milosrđa (Anćele), pišu infovodice.

S. Agnezija je na sve tri sv. mise na kraju svjedočila o svom misijskom djelovanju u misijama u Ruandi i o djelovanju njezine redovničke zajednice koja tamo služi najpotrebnijima i najsiromašnijima.

Upoznala je naše vjernike i župljane o životu ljudi u Ruandi i Burundiju, te o djelovanju misionara koji nastoje kroz evangelizaciju pronositi Radosnu vijest o Isusu Kristu, kao i o različitim caritativnim i milosrdnim djelima koje redovnice njezine družbe čine u bolnicama, odgojnim ustanovama i školama za potrebne i siromašne. Na kraju je zahvalila svima koji pomažu misije i misionare i duhovno u molitvi i materijalno svojim donacijama i novčanim prilozima, ujedno ih pozvala da to čine i nadalje.

Nakon sv. Mise vjernici su svojim prilozima i donacijama te izborom različitih misijskih materijala i predmeta donirali svoje novčane priloge za Misije i misionare.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.