Šetnica na Prviću prijavljena za novac Ministarstva poljoprivrede

Grad Vodice prijavio je projekt uređenja šetnice na otoku Prviću na natječaj Ministarstva poljoprivrede koji se odnosi na obnovu sela u ruralnim područjima. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,16 milijuna kuna.

Uređenjem ove šetnice duljine 1,2 kilometra poboljšat će se prometno-pješačka infrastruktura i razvoj gospodarstva otoka Prvića. Upotreba šetnice kao pješačke i biciklističke staze te osmišljavanje turističkih i sportskih ruta, uz postojanje atraktivnog Memorijalnog centra Faust Vrančić omogućit će i razvoj kulturnog turizma te afirmaciju otoka kao zanimljive destinacije u predsezoni i posezoni. Korist od ovog projekta imat će i vlasnici polja u njezinoj blizini, jer će lakše moći obrađivati svoje maslinike i vinograde, a u novije vrijeme i polja ljekovitog bilja – smilja i lavande. Također će se njezinom izgradnjom stvoriti preduvjeti za pristup budućem planiranom helidromu.

setnica-prvic

Projekt obuhvaća izradu dokumentacije od 3D snimke modeliranja terena, elaborata s varijantnim rješenjima, glavnog i izvedbenog projekta do samih radova grubog probijanja trase i uklanjanjanja ostataka srušenih suhozida, drveća i raslinja, izrade nosive konstrukcije i završne obloge prema odabiru konzervatora te rješavanja oborinske odvodnje. Na kraju se planira postaviti klupe, rasvjeta i informativne table s osvrtom na kulturnu i prirodnu baštinu otoka kao i orijentacijske točke.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.