Šimi Strikomanu Nagrada za životno djelo, a Muzeju grada Šibenika Plaketa za očuvanje baštine Vodica

Šime Strikoman dobit će Nagradu za životno djelo Grada Vodica za 50 godina rada s kamerom i fotoaparatom. Odlučilo je to Gradsko vijeće na današnjoj sjednici, a nagrade će biti dodijeljene povodom Dana grada 3. svibnja.

Milanu Mičinu posmrtno će biti dodijeljena Nagrada Grada za razvoj likovne kulture i stvaralaštva, a Kata Franin bit će nagrađena Nagradom Grada za 40 godina rada u školstvu i 25 godina rada s nižim razredima u Osnovnoj školi Vodice.

Družba sestara franjevki od Bezgrješne dobiva Nagradu za razvoj društvenih odnosa i unapređenje obrazovanja, kulture, socijalne skrbi, te očuvanje vjere i tradicionalnih pučkih pobožnosti.

Plaketu Grada Vodica dobivaju Josip Birin, posmrtno, za doprinos razvoju školstva,- Toni Zanki za iznimnu hrabrost, Božica Samohod za očuvanje tradicije i starih vodičkih običaja, Veselka Šprljan za očuvanje tradicije i starih vodičkih običaja, Sanja Radin-Mačukat  za iznimnu humanost i davalaštvo krvi, Alen Bračanov za dugogodišnji rad u Košarkaškom klubu invalida ‘Vodice’, Snježana Pacek Balja  za strpljenje, pažnju, nesebičan rad, zalaganje i veliko srce u radu sa učenicima te  Muzej Grada Šibenika za doprinos u otkrivanju, interpretaciji, prezentaciji i očuvanju kulturno-povijesne baštine Grada Vodica.

(Izvor: InfoVodice)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.