Sinoć održana godišnja skupština Kluba dragovoljnih darivatelja krvi Vodice

Sinoć je u hotelu ‘Olympia’ održana Redovna godišnja skupština Kluba dragovoljnih darivatelja krvi Vodice. Na Skupštini se okupio veliki broj članova Kluba, kako onih starijih, među kojima i nekoliko osnivača, tako i puno mladih koji su jamstvo da će davalaštvo krvi u Vodicama i nadalje biti na uzornoj razini.

U protekloj godini u akcijama darivanja krvi prikupljeno je 506 doza, što je za skoro 10 posto više od planiranog. U proteklog godini klub je osnažen za 27 novih darivatelja od čega je 12 muškaraca i 15 žena, a udio žena u ukupnom godišnjem darivanju je 25 posto, kako je kazala predsjednica Kluba, Sanja Radin-Mačukat.

Nakon izloženog financijskog izvješća za prošlu i plana rada za 2018. godinu uručena su priznanja, a za istaaknuti su Slavko Minčić i Robert Pašara sa 75 darivanja i Jere Latin Srdarić Okupljenima se prigodnim riječima obratila i vodička gradonačelnica Nelka Tomić koja je svim darivateljima odala priznanje za njihovu humanost i nesebičnost.

– Pružajući svoju ruku vi dajete dio sebe i to onima najpotrebitijima. Kao liječnica u svojoj dugogodišnjoj praksi bila sam svjedok kako nekoliko doza te dragocjene tekućine može spasiti ljudski život. Zato imam posebne empatije prema vama, plemenitim ljudima kojima želim puno uspjeha u vašem radu – rekla je gradonačelnica Tomić.

Izvor: infovodice

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.