Velika pomoć za vodičke vatrogasce

Stiže novo vatrogasno vozilo za JVP Vodice, vrijedi više od dva milijuna kunaFoto: Infovodice

Novo vatrogasno vozilo za gašenje dobit će Javno vatrogasna postrojba grada Vodica, odlučilo je tako Gradsko vijeće grada Vodica.

Naime, jedna od točaka sjednice Gradskog vijeća bila je Odluka o davanju suglasnosti na zaduživanje JVP Vodice u vrijednosti od milijun i 722 tisuće kuna. Predlagateljica akta bila je gradonačelnica Nelka Tomić.

– Radi se o nabavi novog vatrogasnog vozila za gašenje, a prije svega izražavam zadovoljstvo i zahvalnost gradonačelnici sa suradnicima, Gradskom vijeću i Upravnom vijeću JVP Grada Vodica. To je proces koji je počeo prije dvije godine. Operativno smo detektirali problem nedostatka takvog vozila te smo pristupili slaganju tehničke dokumentacije vozila i nadogradnje – kazao je za Infovodice Ivica Begić, zapovjednik JVP Vodice.

Cilj je bio da vozilo prije svega služi za gašenje požara otvorenih prostora, ali i zbog svojih gabarita, sredstava za gašenje i opreme služi i za gašenje strukturnih požara u područjima gdje navalno vozilo nema pristup.

– Također uvjet je bio da vozilo posjeduje prednji kardanski i hidraulični izvod zbog mogućnosti kopčanja određenih alata i uređaja kao što su ralica, četka, hidraulična ruka s malčerom za održavanje protupožarnih i poljskih puteva i slično pa se iz navedenog se vidi da smo zamislili multifunkcionalno vozilo – objašnjava Begić.

Nakon provedene javne nabave, vozilo koje odgovara traženoj tehničkoj dokumentaciji je Mercedes Unimog U 318, a proizvođač nadogradnje je hrvatska firma FLAMMIFER.

– U voznom parku već posjedujemo vozilo Unimog te znamo da je to vozilo koje će dugoročno zadovoljiti potrebe za takvim tipom vozila – kazali su.

Vozilo se nabavlja putem financijskog leasinga na rok od 60 mjeseci, a kako se radi o zaduženju, sukladno zakonskoj proceduri morali su tražiti suglasnost za zaduživanje. Dio troškova za vozilo u iznosu od 400 tisuća kuna osigurano je od strane Vatrogasne zajednice Šibensko – kninske županije. Cijena vozila je oko dva milijuna i 310 tisuća kuna.

– Očekujemo da ćemo kroz idućih deset dana potpisati Ugovor za vozilo, te da će vozilo biti isporučeno od kraja godine. Od početka operativnog djelovanja Javne vatrogasne postrojbe Grada Vodica ovo je treće vatrogasno vozilo koje financira osnivač, odnosno Grad Vodice, na čemu smo izrazito zahvalni izvršnoj i predstavničkoj vlasti – zaključio je kazao Begić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.