TURISTIČKA ZVIJEZDA ŠT-a: Srima – Turistički radnici drže oči širom otvorene

Naša turistička patrola nastavlja se preko Srime, naselja koje iz godine u godinu razvija svoje turističke kapacitete. Vjerojatno po uzoru na strariju sestru, grade Vodice, Srima je prihvatila turizam kao svoju najznačajniju gospodarsku granu i u skladu s tim radi na koncipiranju novih kapaciteta. Ove godine, tako, u Srimi nailazimo na novu šljunčanu plažu. Iako pojedini mještani nisu propustili šapnuti svoje nezadovoljstvo koje je eskaliralo i do ogorčenosti tim projektom uređenja oko 500 metara obalnog pojasa, turisti su, izgleda, zadovoljni ovom investicijom, te su istu prigrlili objeručke.

NOVO IGRALIŠTE

srima5

srima7

srima4

Srima ove godine ima i novo dječje igralište koje je, mora se primijetiti, suvremeno opremljeno i funkcionalno, te iznimno veseli mališane, domaće i strance.

Srima iz godine u godinu ima i sve bolju ugostiteljsku ponudu. To valjda ide s vcelikim brojem turista koji obitavaju na plaži tijekom dana, a u srimarskim apartmanima noću. Ove godine popravljena je i ponuda na glavnoj plaži. Tako se ove godine iznajmljuju suncobrani i ležaljke, ali i takozvane flyboarde koji su velika senzacija među turistima, jet skyeve, pedaline te vodeni park. Kada se ovome pridodaju trgovci hranom, uglavnom kuhanim kukuruzom, krafnama i palačinkama, može se zaključiti kako je strimarska plaža idealna za obiteljski provod za sve one kojima ne smeta malo gužve.

NEUREĐENI DIO PLAŽE

srima6

srima3

Posljednjih godina treba dati pohvalu i za uređene zelene površine, a iz klasične turističke ponude istaknut ćemo nekoliko štandova uz plažu, no kritiku ćemo uputiti zbog nemaštovitosti asortimana.

Najveća kritika ove godine  ipak će otići istočnom dijelu Srime, točnije plaži koja je na tom predjelu prilično neuređena, stjenovita i neprikladna konceptu masovnog turizma. No, s obzirom da je na Srimi iz godine u godinu vidljiv razvoj kapaciteta, ovu ćemo zamjerku amortizirati i postaviti tek iza navedenih pohvala.

UREĐENOST MJESTA: 6

ČISTOĆA MJESTA: 7

UGOSTITELJSKI SADRŽAJI: 7

TURISTIČKI ISKORAK: 7

UKUPNO: 27

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.