U Dječjem vrtiću Tamaris svečano podignuta Zelena zastava

Uz prigodan program, recitale i igrokaze djece te uz nazočnost gradonačelnice Nelke Tomić, direktorice ureda TZ Vodice Anite Franin Pečarica, direktora tvrtke Leć Stanka Birina, ravnateljice knjižnice Sanje Radin Mačukat, osnivačice privatnog dječjeg vrtića Osmijeh iz Šibenika Katje Ercegović te predsjednika zajednice sportova Grada Vodica Nikole Lemca, danas je svečano po treći puta podignuta Zelena zastava u dvorištu vrtića Tamaris

Priča o Zelenoj zastavi započela je prije pet godina, a ostvarenje projekta ne bi bilo moguće bez pomoći Grada Vodica, TZ Vodice, gradskih ustanova, poduzeća i Eko kumova.

– Cilj na je kroz razne aktivnosti razvijati svijest učenika i lokalne zajednice o važnosti suživota s prirodom te činiti pozitivne pomake u odnosu prema okolišu. Pred nama su dvije godine rada kako bi dobili međunarodni brončani status – rekla je ravnateljica Tina Valerija Storić za portal Infovodice.

Ovaj međunarodni program danas je u svijetu najpriznatiji model odgoja i obrazovanja za okoliš i održivi razvoj koji je osmišljen za provedbu putem nastavnih i izvanškolskih aktivnosti u odgojno-obrazovnim ustanovama svih razina, a njegova je zadaća odgojiti mlade generacije da budu osjetljive na pitanja zaštite prirode i okoliša te ih osposobiti za donošenje odgovornih odluka o razvitku društva u budućnosti.

(Foto: Infovodice)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.