U Gradskoj knjižnici Vodice pripremili mnogobrojna događanja povodom Mjeseca hrvatske knjige

Počeo je Mjesec hrvatske knjige koji je ove godine posvećen enciklopedistici. Kao i uvijek, manifestacija ima za cilj poticanje čitanja, a njen sastavni dio je i Nacionalni kviz za poticanje čitanja vođen motivom ‘Čitanje ne dolazi u pitanje’, u kojem sudjeluju i djeca iz OŠ Vodice.

Kako bi Vas potakli na čitanje iz Knjižnice Vodice omogućuju besplatno godišnje članstvo za učenike prvog razreda osnovne škole te korisnike Centra za socijalnu inkluziju u Vodicama.
– Osim redovnih usluga: dostave knjiga ‘od portuna do portuna’, besplatnih poduka iz matematike i kemije, pričaonica i dr., tijekom ovog mjeseca održat će se i satovi knjižnične pismenosti i organizirani posjeti djece iz DV ‘Tamaris’ i učenika OŠ ‘Vodice’ s ciljem upoznavanja s radom knjižnice, njenim uslugama i građom – poručili su iz Gradske knjižnice Vodice, piše portal infovodice.

Događanja kroz Mjesec hrvatske knjige:
Knjižni pub kvizzz – srijeda 18. listopada 2017. u 20 i 30 sati
Svaki drugi tjedan u obližnjem cafe baru „Sunčani sat” organiziramo Pub kviz koji će ovu srijedu biti posvećen knjižnicama i književnosti.

Susret s autoricom: Bajkoviti svijet Ane Bilić Udovičić – utorak, 31. listopada 2017. u 17 i 30 sati
Druženje s autoricom dječjih knjiga Anom Bilić Udovičić koja je dosad objavila knjige za djecu: „Tajna bakinog tavana”, „Vitezovi rata”, „Čuvari blaga”, „Vilinske priče” i „Na kraju svijeta”.

Dan hrvatskih knjižnica – petak , 10. studenoga 2017. u 18 sati
Dodjela nagrada našim najčitateljima, odnosno korisnicima koji su u ovoj godini pročitali najviše knjiga i to u tri dobne kategorije: djeca do 16 godina, mladi do 19 godina i odrasli.

Tjedan španjolske kulture u studenom
Izložbama, filmskim projekcijama i književnim večerima obilježavamo NAPLE Sister Library prijateljstvo sa španjolskom knjižnicom Biblioteca Municipal de Vega-La Camocha. Paralelno sa Tjednom španjolske kulture u Gradskoj knjižnici Vodice, u našoj sestrinskoj knjižnici u Španjolskoj održavat će se Hrvatski tjedan kulture.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.