U Kulturnom centru Vodice večeras predavanje o ‘Hrvatskoj Mikeni’

Iz Pučkog otvorenog učilišta Vodice pozivaju vas na predavanje naziva ‘Velika Mrdakovica u širem povijesnom kontekstu’. Predavanje će se održati večeras u 19 sati, u Kulturni centar Vodice. Velika Mrdakova ili kako joj tepaju Hrvatska Mikena, kroz godine istraživanja ponudila je mnogobrojne predmete na osnovu kojih možemo zamisliti kako se na ovom području živjelo prije tri milenija.

velika-mrdakovica-brodolom

Nedavno otkriveni ostaci rimskog brodoloma u podmorju otoka Žirja upotpunjuju našu sliku o vezama koji su tadašnji stanovnici imali sa svijetom koji ih je okruživao. O rezultatima arheoloških istraživanja govorit će Toni Brajković, viši kustos antičke zbrike Muzeja grada Šibenika.

Po prvi puta Vodice ugošćuju Irenu Radić Rossi, podvodnu arheologinju, docenticu Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru, autoricu brojnih znanstvenih radova objavljenih u znanstvenim publikacijama u zemlji i inozemstvu, voditeljicu projekata istraživanja i zaštite arheološke baštine u hrvatskom podmorju i priobalju.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.