'Stisak ruke Leonarda da Vincija i Fausta Vrančića'

U Memorijalnom centru u Prvić Luci održano zanimljivo predavanjeFoto: Infovodice

U Memorijalnom centru Faust Vrančić u Prvić Luci u ponedjeljak je održano predavanje pod nazivom ‘Stisak ruke Leonarda da Vincija i Fausta Vrančića’.

Predavanje je rezultat započete suradnje Centra s Kulturnim domom iz talijanske Gorice koji provodi projekt ‘Leonardo bez granica’ povodom 500. obljetnice smrti velikog talijanskog genija Leonarda da Vincija. Na ovom projektu Kulturni dom Gorica surađuje s Muzejom Leonarda da Vincija u Firenci.

Nakon uvodnih pozdravnih riječi ravnateljice Centra Ivane Skočić i predsjednika Kulturnog doma Gorica gospodina Igora Komela, o velikom Leonardu i njegovom značaju govorio je predavač Andrea Bellavite, teolog, novinar, spisatelj i gradonačelnik, piše portal Infovodice.

66352644_2428501407212074_5875642757032181760_o.jpg

Zlatka Rodin, iz Centra, u svom izlaganju dala je presjek Faustovih najznačajnijih dostignuća te poveznice našeg Fausta i Leonarda.

– Posebno nas veseli rasprava koja se povela po završetku izlaganja te pitanja i razmišljanja koja su s nama podijelili pojedinci iz publike. Hvala i našim gostima i predavačima iz Gorice, svim jučerašnjim posjetiteljima te se veselimo nastavku suradnje – poručili su iz Memorijalnog centra.

Jučerašnje događanje začinili su glazbenim izričajem klapa Burtiž iz Šepurine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.