U Ministarstvu turizma Vodičani danas predstavljaju projekt uređenja poluotoka Punta

Jutros će u Zagrebu, u Ministarstvu turizma biti predstavljen vodički gradski projekt „Uređenje obalnog pojasa Punta Blata Bristak – I. faza”.

Ovaj projekt koji je dio velikog kapitalnog ulaganja u infrastrukturno uređenje obalnog pojasa i tematizaciju sukladno Regionalnom programu uređenja i upravljanja morskim plažama na području Šibensko-kninske županije, predstavit će njihovi izrađivači.

Potrebna projekta dokumentacija uređenja obalnog pojasa od Punte do Bristaka, ukupne duljine 1600 m već je izrađena i to zahvaljujući sufinanciranju Fonda za razvoj turizma.

Sada se traže sredstva za izvedbu I. faze projekta, odnosno za uređenje plaža u području Punta, ukupne duljine 500 m, gdje se s južne strane pješačke staze uz more predviđa rekonstrukcija i dogradnja kupališne zone u formi serije malih uvala, odnosno plaža odijeljenih stabilizacijskim pomorskim objektima. Tematski, ovaj bi dio plaže trebao biti uređen kao kupališni prostor namijenjen obiteljima s djecom, s posebno izdvojenim dijelom za malu djecu.

Predviđeno je postavljanje kanti za razvrstavanje otpada, tuševa na automatsko gašenje, ulične rasvjete sa solarnim panelima, web kamera koje će pridonijeti promociji i sigurnosti plaže te formiranje staze i parkirališta za bicikle u koridoru obalne šetnice. Također, plaža bi u potpunosti trebala biti prilagođena osobama s invaliditetom.

Procijenjena vrijednost radova uređenja obalnog pojasa Punta iznosi 2.607.275,00 kn, a Grad Vodice od Ministarstva turizma očekuje potporu u visini od 2 milijuna kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.