U Noći muzeja Oršulice pjevaju u MC-u ‘Faust Vrančić’

Noć muzeja u Memorijalnom centru ‘Faust Vrančić’ u Prvić Luci počinje u petak u 18.00 sati razgledavanjem stalnog postava. Glazbu kao temu obilježiti će koncert vodičke ženske klape Oršulice koji će početi u 19.00 sati. Oršulice su dobile ime po najstarijoj stanovnici Vodica, pokojnoj Oršuli Bilan kao i sorti maslina koja se uzgaja na našem podneblju. Prva je ženska klapa u Vodicama i djeluje već preko 16 godina. Repertoar klape čine izvorni, tradicijski napjevi iz Dalmacije, duhovni napjevi i obrade zabavnih melodija.

Tema ovogodišnje Noći muzeja je Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo. Glazba kao tema postavljena je s ciljem prezentiranja i popularizacije glazbene baštine i njene muzealizacije. Preko 200 muzeja, galerija, baštinskih i sličnih institucija predstaviti će skladatelje, dirigente, pedagoge, izvođače, sakupljače glazbene baštine, glazbene kritičare, instrumente, uređaje za reprodukciju zvuka, glazbene zapise i druge predmete vezane za temu glazbe.

Redovna brodska linija za Prvić Luku polazi u 18.00 sati iz Vodica, a povratak je u 20.15 sati iz Prvić Luke za Vodice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.