U novoj školskoj godini vodička škola ima bežični internet i deset prvašića više

Infovodice

Novu školsku godinu vodička osnovna škola dočekuje s bežičnom internetskom mrežom kojom je pokriven cijeli prostor škole. Mreža će omogućiti modernizaciju nastave, uvođenje novih nastavnih metoda i suvremeniji pristup nastavnom gradivu. U budućnosti ova će mreža omogućiti uvođenje e-dnevnika te daljnju informatizaciju nastavnog sustava, što je osobito važno sada, nakon što je i službeno objavljeno da će informatika od slijedeće školske godine biti obavezan nastavni predmet u osnovnim školama.

Projekt uvođenja bežičnog interneta koštao je skoro 33 tisuće kuna, a radove je izvela tvrtka Gambi. Budući su sredstva koja škola dobiva od Ministarstva znanosti i obrazovanja ograničena, projekt uvođenja bežičnog interneta financiran je pomoću donacija privatnih tvrtki koje su se rado odazvale pozivu Vijeća roditelja.

Vijeće roditelja ne miruje, već nastavlja s daljnjim aktivnostima. Slijedeći projekt koji najavljuju je uređenje sanitarnih čvorova za niže razrede koje se planira izvesti tijekom zimskih praznika.

Inače, od ove godine vodičku školu pohađa 96 učenika prvih razreda što je deset učenika više nego prošle godine, dok je u područnu školu u Tribunju upisano dvoje učenika manje nego prošle godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.