U prva dva mjeseca ove godine u Vodicama ostvareno 40% više noćenja nego u istom razdoblju lani

Prema podacima iz evidencije TZ grada Vodica u prva dva mjeseca 2015. godine ostvareno je ukupno 1.933 turističkih dolazaka i 6.090 noćenja. U usporedbi sa prva dva mjeseca 2014. ostvaren je rast od 41% u dolascima i 40% u noćenjima.

Od ukupnog broja noćenja 74,5% ostvarili su domaći, a 25,5% strani turisti. Među stranim turistima najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Austrije, Poljske, Tajvana, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

4.145 noćenja ostvareno je u hotelima, a 1.945 noćenja u smještajnim kapacitetima domaćinstava.

Kako bi upotpunili turističku ponudu Vodica te kako bi se ovaj pozitivan trend nastavio i u narednim mjesecima TZ Vodice najavljuje niz događanja.
Prvi od njih je tradicionalna Biciklijada “Pozdrav proljeću” u organizaciji BBK Orlov Krug. Start biciklijade je 22. ožujka na Obali Vladimira Nazora (kod spomenika) u 14:00 sati.

Proslava Uskrsa u Vodicama održat će se od 02. do 06. travnja a njegovu posebnost čine vodički žudije, momci koji, odjeveni u odore rimskih vojnika uprizoruju njihovu ulogu u Isusovoj muci tijekom Velikog tjedna.
Turistička zajednica grada već godinama organizira doručak na otvorenom na Uskrsni ponedjeljak, a ove godine program će upotpuniti i sajam domaćih proizvoda.

Kraj mjeseca travnja rezerviran je za biciklizam. Šestodnevnu etapnu biciklističku utrku “Tour of Croatia” u izravnom TV prijenosu pratit će sto milijuna gledatelja diljem svijeta. U trećoj etapi, 23. travnja najbolji europski i svjetski biciklisti proći će i kroz Vodice.

Nakon toga nam slijedi MTB Weekend 25. i 26. travnja sa rekreativnim utrkama za žene, jedinstvenom alkom na biciklima i C2 utrka za Svjetski MTB XCO Kup na kojoj će se okupljati najbolji hrvatski i europski biciklisti na jednoj od najzahtjevnijih MTB staza.

Osim ovih događanja predsezonu u Vodicama i ove godine obilježavaju kongresi koji se održavaju u hotelu Olympia. Pored već održanih “Simpozija farmaceutske industrije”, “Državnog skupa ravnatelja osnovnih škola u RH, sa 600 sudionika” te “Državnog skupa odgajatelja, stručnih suradnika i ravnatelja učeničkih domova, sa 150 sudionika”, 30. ožujka održat će se “Državni skup učitelja i nastavnika povijesti” a također su zakazani kongresi i seminari za travanj i svibanj.

Sa svoje tri kongresne dvorane hotel Olympia postao je poznato i priznato odredište kongresnog turizma, jednog od ključnih proizvoda destinacije Šibenik-Vodice u projektu Hrvatska 365.

Kad već spominjemo projekt Hrvatska 365 napomenimo da TZ grada Vodica i u 2015. godini nastavlja aktivnosti vezane uz PPS projekt. Ovim projektom promiče se turistička ponuda u razdoblju pred i posezone, a naša PPS destinacija Šibenik-Vodice posebno promovira sljedeće segmente turističke ponude:

Aktivni turizam – biciklizam, nordijsko hodanje, surfing, kayaking, trekking, big game fishing, ronjenje, berba maslina;
Kulturni turizam – kulturno-povijesna baština;
Poslovni turizam – kongresni centri;
Zdravstveni i wellnes turizam – dentalne usluge, wellnes vikendi.
Ovo je prilika da se u PPS projekt priključe smještajni objekti, iznajmljivači, ugostiteljski objekti i turističke agencije koji to nisu učinili prošle godine. Više informacija na ovom LINKU

IZVOR: infovodice.com

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.