U subotu svi na bicikle i u Vodice na biciklijadu ‘Mala brnistra’

Gradska knjižnica Vodice, zajedno sa svojim partnerima na ovom projektu, Biciklističkim klubom ‘Orlov krug’ i ‘Karika – bike tours’, organizira biciklijadu ‘Mala brnistra’ koja će startati 21. travnja u 14 sati ispred Gradske knjižnice Vodice.

Biciklijada se održava povodom Dana hrvatske knjige (22.4.) i Svjetskog dana knjige koji se obilježava manifestacijom Noć knjige (23.4.). Naime, želja nam je ovom biciklijadom informirati, educirati, a prije svega senzibilizirati javnost o problemima i potrebama djece s teškoćama čitanja i disleksijom te upozoriti na važnost pravilnog razvoja govora za djetetov život te ulogu koju redovito čitanje od najranije dobi ima u razvoju govorno-jezičnih sposobnosti. Biciklijada će se voziti ulicama grada Vodica. Utrka namijenjena za djecu i roditelje i sve ljude dobre volje prethodit će dječjoj trci u dužini od 2,5 kilometra.

Start – cilj: Gradska knjižnica Vodice, Obala Vladimira Nazora – Obala Matice hrvatske – Obala Juričev Ive Cota – Ulica Ante Poljička – Ulica Pamuković Kamila – Trg kneza Branimira – Ulica Ive Čaće – Šetalište Miše Sladoljeva (plaža Punta) – Obala Vladimira Nazora, cilj ispred Gradske knjižnice Vodice .

Planirana je i trka ‘Mala brnistra’ u kategorijama predškolci od 5 do 6 godina, učenici prvih i drugih razreda, učenici trećih i četvrtih razreda te učenici petih i šestih razreda.  Najboljim sudionicima bit će uručene medalje, a sudionicima dječje trke zahvalnice za sudjelovanje na ‘Maloj brnistri’. Osim trke za djecu organiziran je ‘poligon’ i prigodno predavanje o ‘sigurnosti u prometu’.

BICIKLIJADA-PLAKAT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.