Projekt Aktivna Hrvatska

U subotu trening s Vodičanima na otvorenom: ‘Ne smijemo zaboraviti na dobrobiti redovne tjelesne aktivnosti’

Hrvatski sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska nastavlja s treninzima na otvorenom nakon ublažavanja mjera protiv epidemije. Prvi Zajednički trening održati će se u subotu, 23. svibnja u 18.30 sati na Trgu hrvatskih mučenika u Vodicama s timom kineziološkog fakulteta i ambasadoricom projekta Renatom Sopek.

Trening se održava u suradnji s Gradom Vodice i Turističkom zajednicom u skladu s općim i posebnim uputama Stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo s naglaskom na poštivanje fizičke distance i higijenskih mjera.

– Povoljan razvoj epidemiološke situacije u Hrvatskoj te ublažavanje mjera omogućili su nam da i ove godine treniramo s Vodičanima. To nas posebno veseli zato što je u Vodicama atmosfera uvijek sjajna. Poslat ćemo poruku o važnosti tjelovježbe kao i brizi za vlastito zdravlje. Pandemija koronavirusa promijenila je našu svakodnevicu, no ne smijemo zaboraviti na dobrobiti redovne tjelesne aktivnosti – ističe Renata Sopek.

25.05.2019., Vodice – Sportsko edukativna akcija Aktivna Hrvatska privukla veliki broj vjezbaca ali i saborsku zastupnicu Branku Juricev-Martincev. Nelka Tomic
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Trenerski tim Kineziološkog fakulteta pripremio je poseban trening vlastitom tjelesnom težinom koji se izvodi bez fizičkog kontakta, a svi vježbači moći će ih svakodnevno raditi i samostalno. Uz trening, liječnici Hrvatske liječničke komore će sudionike savjetovati o svim zdravstvenim pitanjima.

Svi sudionici u projektu, za trening će dobiti majicu generalnog partnera HEP-a, bočicu Mivela Mg vode i prostirku Merkur osiguranja, a Decathlon za ovu priliku priprema posebno iznenađenje.

Duško Jaramaz/PIXSELL

Uz Kineziološki fakultet u Zagrebu i Hrvatsku liječničku komoru partneri projekta su Biotrening, Mentalni trening i Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma, Falkensteiner Hotel&Spa Iadera te Valamar Riviera hoteli iz Dubrovnika.

Projekt Aktivna Hrvatska započeo je 2013. godine, a kroz sedam sezona čak je 35 tisuća ljudi sudjelovalo u treninzima i edukaciji o važnosti redovne tjelesne aktivnosti i zdravih navika. Treninge na otovrenom, nakon Vodica, održat će u Sisku 6. lipnja, Osijeku 20. lipnja, u Dubrovniku 16. srpnja i u Falkensteiner Hotelu&Spa u Petrčanima pored Zadra 24. srpnja. Mentalni trening će se pak održati u Zagrebu 5. rujna. TV emisiju Aktivna Hrvatska možete pratiti redovno na Sportskoj TV.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.