U Vodicama kreće rješavanje jednog od najvećih prometnih problema

Jedan od najvećih prometnih problema Vodica, nepostojanje odgovarajuće prilazne ceste za turističke autobuse do poluotoka Punta na kojem se nalazi istoimeni hotel s depadansama, nekoliko manjih hotela i ugostiteljskih objekata bit će riješen do početka iduće sezone

Raspisan je Javni natječaj za uređenje prometnice koja spaja ulicu G.A. Kukure i Blata ukupne dužine 184,84 metara odnosno ukupne površine zahvata cca. 1060,00 kvadrata.

Procijenjena vrijednost radova je 1.200.000 kuna, a osim kolnika uredit će se i sustav odvodnje oborinskih voda. Na taj način, autobusi prema navedenom poluotoku neće više voziti u zabranjenom smjeru, već će prometovati ulicama Prve primorske čete, Grgurev Ante Kukure, Blata i Žrtava Fašizma, javlja portal Infovodice.

Najveći problem u realizaciji ovog projekta bili su imovinsko pravni odnosi, odnosno otkup zemljišta koji je potreban za proširenje prometnice. Ove godine konačno je dobivena suglasnost za prodaju jednog potrebnog dijela i sad se kreće u realizaciju – saznaje se iz Gradske uprave.

(Foto: Infovodice)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.